STADS-WANDELINGEN

Na de vergadering, workshop of ontmoeting in het Hartevelt Huis …. valt er nog van alles te beleven in de stad. Als het nodig is helpen we bij het vinden van een bijzondere activiteit. Voor de liefhebbers van historische wandelingen staan onze favoriete tochten hieronder vermeld:

“Het Den Haag van Louis Couperus 1863-1923”

Een tour van 3 – 4 uur | louiscouperusmuseum.nl | Het Louis Couperus Museum organiseert van mei t/m oktober wandelingen langs de 19e-eeuwse villa’s waar Couperus zijn klassiek geworden werken heeft geschreven. De wandeling begint met een bezoek aan het museum en geeft een beeld van de fascinerende wereld rond 1900. De excursie gaat vervolgens met een literaire vaartocht van “De Ooievaart” door de grachten van Den Haag. Neem contact op met Josephine van de Mortel om een passend pakket voor jouw groep samen te stellen. info@louiscouperusmuseum.nl

“Tien Haagse vrouwen in de geschiedenis”

Een tour van 2,5 – 3 uur | kroontours.nl | Tien vrouwen passeren de revue. In de 17e, 19e en 20e eeuw woonden en werkten ze in Den Haag en hebben hier een onuitwisbare rol vervuld. Ze boekten overwinningen, gingen altijd voor het avontuur, lagen per definitie dwars of stelden hun leven volledig in dienst van anderen. Kroontours vertelt hun verhaal en laat je tien bijzondere locaties zien. Neem contact op met Yvonne Kroon om een passend pakket voor jouw groep samen te stellen. yvonne@kroontours.nl

“Bijzondere details in het Zeeheldenkwartier”

Een tour van 1,5 uur | dekleineontdekkingsreis.nl | De Kleine Ontdekkingsreis laat je statige panden, hofjeswoningen, gedecoreerde etalagepuien, glas-in-lood uit diverse stijlperiodes, uitbundige gevelversieringen en nog meer architectuur zien, met een speciaal oog voor de bijzondere details. Neem contact op met Francis van der Hout om een passend pakket voor jouw groep samen te stellen. francis@dekleineontdekkingsreis.nl